Dostępne są również specjały szefa kuchni.
Dostępne są również specjały szefa kuchni.
Oliwki Nocelarra Del Belice z pestką, zioła, peperoncino
Szynka parmeńska dojrzewająca 24 miesiące, musztarda owocowa, tymianek
Wiosenne sałaty, Ossocollo di sauris , awokado, orzechy pini, marynowane serca karczochów, rzodkiewka, winegret miodowo-musztardowy
Crudo z łososia norweskiego, straciatella, czerwona cykoria, cytrusy, pistacje, cebula z Tropei, oliwa extra vergine Biologico
Carpaccio z polskiej wołowiny w panierce z orzechów laskowych i pieprzu, piklowany kalafior, cebulka perłowa, majonez truflowy, rukola, grana padano
Frytki z polenty, majonez truflowy, grana padano, puder ziołowy
Duszone kurze wątróbki w occie balsamicznym, ziemniaki z ogniska, zielona cebulka, chrust ziemniaczany
Krewetki, chilli, czosnek, natka pietruszki, grillowana cytryna, focaccia, sos agrodolce
Pieczone młode marchewki w miodzie i rozmarynie, ubijana ricotta, chimichurri z lubczykiem, ciastko migdałowe, olej chili
Rigatoni, pesto genovese, buratta (100 gr), kruszone pistacje, rukola
Spaghetti, krewetki, sos maślany, nduja, pomidorki cherry, smażona bazylia, puder pomidorowy
Pappardelle, konfitowane kacze udko, pesto rosso, jarmuż, boczniaki, orzechy pini, grana padano
Agnolotti, ricotta fresca, wolno pieczone żebro wołowe, pomidory San Marzano, demi glace, espuma z pecorino (wersja limitowana)
Stek z kalafiora, puree paprykowe, kapary, orzechy pini, dmuchany ryż, lubczyk, sos z prażonych drożdży
Pierś z kurczaka z wolnego wybiegu w musztardowej panierce, suflet z młodych porów i sera Fontina, veloute a'la cezar, baby gem z grilla
Pierś z kaczki w przyprawie pięciu smaków, frytki z polenty, duszona cykoria, sałatka z radicchio i grejpfruta, dressing cytrusowy z pieprzem cayenne
Wolno pieczone żeberka wieprzowa w glazurze z octu balsamicznego i rozmarynu, domowa brioche, sałata rzymska, chutney rabarbarowy, orzechowy crunch, rustykalne frytki
Antrykot z polskiej wołowiny sezonowany na sucho 8 tygodni (zapytaj obsługę o gramaturę), ziemniaki z ogniska w maśle ziołowym, pieczony dziki brokuł z migdałami, słodko-kwaśne szalotki, jus drobiowy, estragon
Pieczony halibut, risotto alla pizzaiolo, sos pietruszkowy z konfitowanym czosnkiem, cukinia, smażone kapary, suszone oliwki
Tiramisu “A’bracciate”, krem mascarpone, savoiardi, sambuca, espresso, gorzka czekolada
Panna cotta na maślance infuzowana werbeną, lody jagodowe, starzony ocet balsamiczny, chrupka cannolo
Pączki z domowej ricotty, powidła śliwkowe z liściem laurowym, lody rumowe
Focaccia z wędzoną solą i oliwą rozmarynową
Koszyk domowych wypieków
Tapenada z czarnych oliwek
Pesto z suszonych pomidorów z miodem i kiszoną cytryną
Kremowa straciatella z pistacjami
Mieszczańska 10,
wejście również od ulicy Mitkowskiego 1
30-337 Kraków
Tel. +48 731 371 419
E-mail: agnieszka.ras@abracciate.pl