Dostępne są również specjały szefa kuchni.
Dostępne są również specjały szefa kuchni.
Oliwki “Nocelarra Del Belice”, chilli, czosnek, świeże zioła
Domowa focaccia, baccala mantecato, wędzona sól, koperek
Selekcja domowego pieczywa, focaccia
Szynka Parmeńska dojrzewająca 24 miesiące, melon, tymianek
Ossocollo di Sauris, Mozzarella di bufala, musztarda figowa
-Tapenada z czarnych oliwek
-Pesto rosso z suszonych pomidorów z miodem i kiszoną cytryną
-Straciatella z pistacjami
Carpaccio z polskiej polędwicy wołowej, piklowany kalafior, cebula z tropei, truflowe aioli, grana padano D.O.P. 12 miesięcy, rukola, oliwa extra virgin “Biologico”
Frytki z polenty, majonez truflowy, grana padano, puder ziołowy
Kurze wątróbki, demi glace z kurczaka, balsamico di modena, kremowe puree z pieczarką portobello, pane carasau
Krewetki, sos maślano-cytrynowy, pomidorki daktylowe, kiszona cytryna, chilli crunch, seler naciowy, focaccia
Pasztet jagnięcy, sos a’la vitello tonnato, pistacje z Bronte, musztarda owocowa, czerwona cykoria, redukcja z octu balsamicznego
Scamorza afumicatta, leśne grzyby w czerwonym winie i pieczonych pomidorach, oregano, paluch z focacci
Sałaty ogrodowe, pieczone kolorowe buraki, dynia, podsuszane pomidorki cherry, orzechy pini, marynowane serca karczochów, prażone pestki, winegret z octem orzechowym
Rigatoni alla vodka, gochujang, bakłażan milanese, straciatella, pistacje
Spaghetti z krewetkami, pomidory, krem z pieczonego czosnku, nduja, skórka z cytryny
Tagliatelle z kaczką confit, pesto z suszonych pomidorów i kiszonej cytryny, chipsy z boczniaka, orzeszki pini, grana padano D.O.P. 12 miesięcy
Pappardelle z jeleniem i rozmarynem, oliwki riviera, zielony pieprz, espuma serowa, puder z borowików
Rotolo z kapusty włoskiej, farro z grzybami i kasztanami, sos bbq z leśnych grzybów, granita jabłkowa z porto, chips grzybowy
Pierś z ekologicznego kurczaka, orzechowa panierka, domowe gnocchi, bakłażan, sos drobiowy z winem marsala
Pierś z perlicy sous vide, farro z leśnymi grzybami, jarmuż, rokitnik, sos tymiankowy
Stracotto z jelenia, krem z selera z nutą czarnej trufli, oliwki riviera, piklowana dynia, borówki, chips z polenty, suszony lubczyk
Antrykot z polskiej wołowiny sezonowany 8 tygodni **, kremowe puree, pieczarkowe duxelle, rukola, jus drobiowy z octem z modeny, grana padano D.O.P. 12 miesięcy
Pieczony halibut, risotto alla puttanesca, salsa verde, oliwa cytrynowa, prażone migdały, zioła
Tiramisu “A’bracciate”, krem mascarpone, savoiardi, sambuca, espresso, gorzka czekolada
Panna cotta na maślance infuzowana werbeną cytrynową, lody jagodowe, owoce leśne, chrupka cannolo
Pączki z domowej ricotty, powidła śliwkowe z liściem laurowym, lody rumowe
Espresso, lody zabajone, prażone migdały
Mieszczańska 10,
wejście również od ulicy Mitkowskiego 1
30-337 Kraków
Tel. +48 731 371 419
E-mail: agnieszka.ras@abracciate.pl