Dostępne są również specjały szefa kuchni.
Duże oliwki z pestką, marynowane w ziołach i chilli
Wolno pieczona dynia, pestki dyni, kandyzowany grapefruit, sos z prażonych migdałów, wędzony olej
Sałaty ogrodowe, maślane pangrattato, dressing truflowy, oliwki, maślanka, ser Asiago
Łosoś norweski macerowany w grzańcu, burak złocisty, sałata radicchio, cytrusy, kiszone chilli
Carpaccio z polskiej wołowiny w panierce z orzechów laskowych i pieprzu, piklowany kalafior, cebulka perłowa, majonez truflowy, rukola, grana padano
Selekcja włoskich wędlin, marynowane karczochy, słodko kwaśne cebulki, oliwki riviera, kapary, pesto rosso, orzechy, domowe grissini
Frytki z polenty, majonez truflowy, grana padano, puder ziołowy
Duszona kurza wątróbka w konfiturze z czerwonej cebuli i occie balsamicznym z Modeny, marynowane wiśnie, topinambur, chipsy warzywne
Kulki chlebowo-serowe, wolno gotowany sos pomidorowy, Prosciutto crudo San Danielle
Krewetki, chilli, czosnek, natka pietruszki, grillowana cytryna, focaccia, sos agrodolce
Zapiekane pomidory z serem Scamorza, grzyby leśne, tost z domowej focacci
Rigatoni, wolno gotowany sos pomidorowy, pasta gochujang, straciatella, pistacje
Spaghetti, krewetki, sos maślany, nduja, pomidorki cherry, smażona bazylia, puder pomidorowy
Tagliatelle, konfitowane kacze udko, pesto rosso, jarmuż, boczniaki, orzechy pini, grana padano
Ręcznie krojone pappardelle, ragu z wolno pieczonego żebra wołowego, grzyby leśne, Porto, pianka serowa
Kapusta włoska faszerowana kaszą, grzybami i kasztanami, sos grzybowy z wędzoną śliwką, smażony por, wędzona oliwa
Pierś z kurczaka supreme sous vide, gnocchi ziemniaczane, pieczona dynia, pomidorki cherry, nduja, ubijana ricotta, sos maślany
Pierś z kaczki w przyprawie pięciu smaków, frytki z polenty, duszona cykoria, sałatka z radicchio i grejpfruta, dressing cytrusowy z pieprzem cayenne
Wolno gotowane ragu z jelenia w winie Barolo, topinambur z nutą wanilii, wiśnie, zielony pieprz, chipsy warzywne
Antrykot z polskiej wołowiny sezonowany na sucho 8 tygodni (zapytaj obsługę o gramaturę), smażone brukselki z orzechami laskowymi i masłem miso, szalotki w occie balsamicznym z Modeny, jus drobiowy
Pieczony halibut, risotto bianco, dziki brokuł, zielony sos z nutą chrzanową
Tiramisu ponczowane sambucą, czekolada
Panna cotta na maślance infuzowana werbeną, lody jagodowe, starzony ocet balsamiczny, chrupka cannolo
Pączki z domowej ricotty, powidła śliwkowe z liściem laurowym, lody rumowe
Focaccia z wędzoną solą i oliwą rozmarynową
Koszyk domowych wypieków
Tapenada z czarnych oliwek
Pesto z suszonych pomidorów z miodem i kiszoną cytryną
Kremowa straciatella z pistacjami
Mieszczańska 10,
wejście również od ulicy Mitkowskiego 1
30-337 Kraków
Tel. +48 731 371 419
E-mail: agnieszka.ras@abracciate.pl