Dostępne są również specjały szefa kuchni.
Duże oliwki z pestką, marynowane w ziołach i chilli
Focaccia z czosnkiem i rozmarynem
Duże arancino z domową salsiccią z nasionami kopru włoskiego i wędzoną papryką, ser mozzarella, majonez szczypiorkowy
Frytki z polenty, ser grana padano, sos aioli
Smażona kurza wątróbka, słodka cebula marynowana w occie, poletna
Dyniowa pasta z ciecierzycy, gorgonzola piccante, figa, pestki dyni
Bruschetta z pasztetem jagnięcym, pistacje z Bronte, owocowa musztarda, piklowana rzodkiewka, sos aioli, sałata radicchio
Carpaccio z polskiej wołowiny marynowanej w migdałach i pieprzu, piklowany kalafior, cebulka perłowa, aioli szczypiorkowe, rukola, grana padano
Karmelizowane marchewki marynowane w miodzie, occie i rozmarynie, kozi twaróg, ciastko migdałowe, bazylia
Krewetki, chilli, czosnek, natka pietruszki, grillowana cytryna, sos agrodolce
Deska włoskich serów i wędlin ( zapytaj obsługę co dziś serwujemy), duże oliwki z pestką, musztarda winogronowa, orzechy, pieczywo
Sałatka z pieczonej śliwki renklody, dynia piżmowa, prosciutto crudo, ser mozzarella di bufala, gorzkie sałaty, dressing cytrusowy z miodem kwiatowym
Rigatoni, smażony bakłażan, wolno gotowany sos pomidorowy, ser ricotta salata, bazylia
Spaghetti, krewetki argentyńskie marynowane w różowym pieprzu i czosnku, chilli, masło cytrynowe
Tagliatelle, konfitowane kacze udko, suszone pomidory, jarmuż, boczniaki, grana padano
Pappardelle z polędwicą alla minute, leśne grzyby w czerwonym winie, demi glace, pangrattato z pieprzem cytrynowym
Brokuły po rzymsku, potrawka z drobnej fasoli, pesto z suszonych pomidorów i kiszonej cytryny, vege nduja
Pierś z kurczaka w marynacie z suszonych pomidorów i kiszonej cytryny, orzechowa panierka, gnocchi ziemniaczane, gulasz z bakłażana, pomidorów koktajlowych, cebuli i czarnych oliwek, jus drobiowy
Pierś z kaczki sous vide, smażona polenta, puree z dyni , karmelizowane śliwki z kardamonem, sałata radicchio, pestki dyni, sos pomarańczowy
Bavetta wołowa marynowana w pieprzu, rukola, grillowana dynia piżmowa, winogrona, piklowana gorczyca, sos agrodolce, ser grana padano
Antrykot z polskiej wołowiny sezonowanej na sucho przez 8 tygodni (zapytaj o gramaturę), ziemniaki pieczone z czosnkiem i rozmarynem, sos grzybowy na czerwonym winie
Polędwica z dorsza, białe risotto z masłem cytrynowym, szpinak, mięta
Pieczone ziemniaki z czosnkiem i rozmarynem, ketchup paprykowy
Sezonowe liście sałaty, dressing miodowo cytrusowy
Grillowana dynia, dressing balsamiczny, orzechy pinii
Brukselki i jarmuż z masłem orzechowym
Tiramisu, pistacje z Bronte, sos z owoców leśnych
Pączki z domowej ricotty, konfitura śliwkowa z jałowcem, lody rumowe
Mus czekoladowy, korzenna pianka cappuccino
Mieszczańska 10,
30-337 Kraków
wejście również od ulicy Mitkowskiego 1