Dostępne są również specjały szefa kuchni.
Duże oliwki z pestką, marynowane w ziołach i chilli
Domowa focaccia, figi, cebula agrodolce, gorgonzola, smażony rozmaryn
Arancino z pieczonym porem i nadzieniem z sera taleggio, ketchup jabłkowy, jalapeno
Frytki z polenty, ser grana padano, majonez truflowy
Duszona kurza wątróbka, konfitura z czerwonej cebuli i octu balsamicznego, faszerowany ziemniak
Konfitura z polskich pomidorów, gorczyca, mrożona malina, panelle
Grillowana focaccia, domowa szynka cielęca, sos tuńczykowy, kapary, piklowane grzyby w korzennej zalewie
Carpaccio z polskiej wołowiny w panierce z orzechów laskowych i pieprzu, piklowany kalafior, cebulka perłowa, majonez truflowy, rukola, grana padano
Burrata, kolorowe buraki, solona śliwka, marynowane orzechy włoskie, karmelizowana figa, dressing prosecco
Krewetki, chilli, czosnek, natka pietruszki, grillowana cytryna, focaccia, sos agrodolce
Selekcja serów i wędlin, marynowana cukinia, oliwki, winogrono, pesto rosso
Sałatka a'la “Cezar”, mini sałata rzymska, marynowane boczniaki, tofu, karczochy, grzanki
Rigatoni alla vodka, gochujang, buratta, solone pistacje
Spaghetti alla Busara, krewetki, pomidory koktajlowe, peperoncino, czosnek, koniak
Tagliatelle, konfitowane kacze udko, pesto rosso, jarmuż, boczniaki, orzechy pini, grana padano
Pappardelle, ragu z królika duszonego z kiszoną cytryną i suszonymi pomidorami, grzyby, creme fraiche, estragon
Pieczona kapusta włoska z farro z leśnymi grzybami i kasztanami, sos z wędzoną śliwką, “skwarki” z tofu
Pierś z kurczaka zagrodowego, grzybowa lasagne, smażona brukselka, sos truflowy
Pierś z kaczki sous vide w przyprawie pięciu smaków, duszona cykoria, przypalana śliwka małopolska, polenta, dressing cytrusowy z pieprzem cayenne
Wolno gotowane policzki wieprzowe w sosie cydrowym, kremowe ziemniaki z konfitowanym czosnkiem , olej parmezanowy, marynowane orzechy włoskie
Antrykot z polskiej wołowiny sezonowanej na sucho przez 8 tygodni (zapytaj o gramaturę), ziemniak faszerowany pieczoną cebulą i serem taleggio, sos chimichurri z winogron i suszonych pomidorów
Halibut w ziołowej panierce, risotto bianco, sos cytrynowo-kaparowy, kawior
Tiramisu ponczowane sambucą, sos czekoladowy, lody mascarpone
Crème brûlée z aromatem tonki, marmolada cytrynowa, “śnieg “
Pączki z domowej ricotty, powidło śliwkowe z jałowcem, lody rumowe
Mieszczańska 10,
wejście również od ulicy Mitkowskiego 1
30-337 Kraków
Tel. +48 731 371 419
E-mail: agnieszka.ras@abracciate.pl