Dostępne są również specjały szefa kuchni.
Duże oliwki z pestką, marynowane w ziołach i chilli
Tost z domowej focacci, ser Stracchino, cukinia, pesto z czosnku niedźwiedziego
Arancino z domową salsiccią jagnięcą, ser Scamorza, sos paprykowy z szafranem
Frytki z polenty, sos aioli ‘Cacio e Pepe’
Duszona kurza wątróbka z konfiturą z czerwonej cebuli i octu balsamicznego z Modeny, ziemniak z ogniska
Młode marchewki, kozi twarożek, sos marchewkowy, miso, migdały
Crudo z tuńczyka Yellowfin, rabarbarowe ponzu, ogórek, marynowana rzodkiewka, polskie wasabi, podpłomyk
Carpaccio z polskiej wołowiny w panierce z orzechów laskowych i pieprzu, piklowany kalafior, cebulka perłowa, majonez truflowy, rukola, grana padano
Crostini z salsiccią jagnięcą, ser Ricotta Affumicata, remulada z młodej kapusty i fenkuła
Krewetki, chilli, czosnek, natka pietruszki, grillowana cytryna, focaccia, sos agrodolce
Selekcja włoskich wędlin, marynowane warzywa, pesto rosso, duże oliwki, orzechy, winogrona, domowe grissini
Wiosenne sałaty, Prosciutto di Parma, truskawki, konfitowane pomidorki cherry , rzodkiewka, Balsamico di Modena, ser Grana Padano
Rigatoni alla vodka, straciatella, pasta gochujang, pesto z czosnku niedźwiedziego
Spaghettoni, bisque z langustynek, krewetki, brandy, smażona bazylia
Tagliatelle, konfitowane kacze udko, pesto rosso, jarmuż, boczniaki, orzechy pini, grana padano
Pappardelle z jagnięcą salsiccią, nduja calabrese, ricotta affumicata, mięta
Rotolo z boczniakami, zielonym groszkiem, radicchio i ziołową ricottą, słodko-kwaśna redukcja, prażone orzechy pinii
Wolno pieczone trybowane udko z kurczaka, caponata z młodej marchewki, nduja, słodko-kwaśna sałatka z młodej kapusty i fenkuła, jus drobiowy
Pierś z kaczki w przyprawie pięciu smaków, frytki z polenty, duszona cykoria, sałatka z radicchio i pomarańczy, dressing cytrusowy z pieprzem cayenne
Policzki wieprzowe w sosie cydrowym, kaszanka, kremowe ziemniaki, piklowana gorczyca, czosnek niedźwiedzi
Antrykot z polskiej wołowiny sezonowany na sucho przez 8 tygodni (zapytaj obsługę o gramaturę), ziemniaki z ogniska, insalata mista z rzodkiewką i czarnymi oliwkami, sos z zielonego pieprzu lub sos z czerwonego wina
Pieczony halibut, risi e bisi, biały sos z prosecco, groszek cukrowy, kawior z pstrąga
Tiramisu ponczowane sambucą, czekolada
Panna cotta na maślance infuzowana werbeną, lody truskawkowe na kefirze, starzony ocet balsamiczny, beza
Pączki z domowej ricotty, powidła rabarbarowe z liściem laurowym, lody rumowe
Mieszczańska 10,
wejście również od ulicy Mitkowskiego 1
30-337 Kraków
Tel. +48 731 371 419
E-mail: agnieszka.ras@abracciate.pl